Rödvin, att rodna när jag cyklar, ridå.

07.01.2019 kl. 13:05

Som barn rodnade jag konstant.

Som tonåring rodnade jag konstant.

Som vuxen rodnar jag ibland. 

 

De som sett mig uppträda med poesi vet att jag alltid ser ut som en babianreve i ansiktet. Det är spänningen, det är nervositeten och blickarna, applåderna! Rodnaden, ridå. (Vafan skrev jag nu för pretentiös uttjatad skit, tror att jag håller på att tappa greppet) Det är alltså helt omöjligt att ta foton på mig när jag uppträder utan att jag ser ut som en blyg tonårsflicka. 

Jag har försökt öva bort det här rodnandet. Det går fan int. Tror "livserfarenhet" kommer att öva bort det. Som ung tonåring rodnade jag om en äldre kille från skolan såg mig cykla?!? Jå vet int vad det var frågan om... Men det händer i alla fall inte längre. Kan cykla helt rodnadsfritt här i Åbo. Någonting har i alla fall hänt när jag inte rodnar på samma sätt som förut. 

Jag blir också röd av att vara kåt eller av att ha druckit rödvin. DISCLAIMER TILL ALLA SOM BRUKAR DÅKA MED MIG: KÖP INT RÖDVIN ÅT MIG!!! När jag har fest brukar alltid nån komma med en flaska rödvin som present och det harmar mig alltid på grund av min överkänslighet mot rödvin. Så står flaskorna som jag inte ens kan dricka där och jävlas. 

Det har alltid stört mig att jag blir röd i ansiktet. Känns pinsamt och barnsligt. Som tonåring fick jag till och med raseriutbrott för att jag tyckte att det var så förödmjukande med det blossande ansiktet. Försöker ignorera det nuförtiden, det hör till showen försöker jag tänka. Och på ett sätt hör det ju till min känslorepertoar. Babianrevefejset är mitt fejs, försöker acceptera det. 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:

Rosanna, 23

Poet bosatt i Åbo, ursprungligen från Jakobstad.

Studerar litteraturvetenskap vid Åbo Akademi och skriver litteraturkritik.

Mitt neutrala tillstånd är att vara upprörd. 

@spurgupoeten på Instagram