Inspiration

05.01.2019 kl. 01:16

Jag har inte varit inspirerad på över två månader. För mig är det mycket. Före jag började på mitt nuvarande projekt så fick jag inspiration flera gånger i veckan och skrev långa haranger om regeringen och hatet och hjärtat som lyckligt bultar då jag träffar människor som faktiskt inte är assholes. Men på senaste har det varit tyst. Det har varit tysta mekaniska fingrar som våldsamt trycker över tangentbordet. Egentligen är det inte tysta händer det är våldsamma tröttsamma jag måste för att jag vill skriva resten av mitt liv händer. Det har inte funnits en glädje för skrivandet, trots att jag varit nöjd med resultatet har skrivarglädjen inte funnits för proceduren. 

 

Måste man alltid ha skrivarglädje? Nej. Men det känns mer betydelsefullt för mig då. Det känns som att texten faktiskt haft känsla när den blivit till. För mig är sådant viktigt. 

 

Idag började jag läsa Ray Bradburys Fahrenheit 451. Är på sid 90 och det känns som att mina händer hittar ord till mitt projekt som inte har fått bli formade förut. Det språk som Bradbury har är ofantligt genialt och jag hade lite tappat vägen med mitt projekt. Men när jag läser dystopier brukar jag alltid hitta sånt jag behöver. Jag vet vad jag skriver nu. Jag vet och jag vill och jag skriver det.

 

Stod i duschen idag och grät över de karaktärer jag utvecklat vidare. Stod där med vattnet som skållade min kropp. Kräftan med tårar och inspiration, det är vad jag är. 

Sminklös men inspirationsrik

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:
Fin text, inspirationen smittar av sig. Kör hårt!
Hanna sofia05.01.19 kl. 09:54
Tack!
08.01.19 22:12
Ray Bradbury är en av mina stora förebilder då det kommer till skrivande och hur jag förhåller mig till skrivande :)
Jag rekommenderar en annan bok av honom: Zen in the Art of Writing, som är en samling essäer.
Och The Illustrated Man. Och Something wicked this way comes
Johan10.01.19 kl. 13:27
Tack för tipset!
30.01.19 15:36

Rosanna, 23

Poet bosatt i Åbo, ursprungligen från Jakobstad.

Studerar litteraturvetenskap vid Åbo Akademi och skriver litteraturkritik.

Mitt neutrala tillstånd är att vara upprörd. 

@spurgupoeten på Instagram