Veckan på Biskops-Arnö

11.06.2018 kl. 17:43

 

Nu har jag landat och lite återhämtat mig från veckan vid Biskops-Arnö. Jag deltog då alltså i en skrivarkurs där 14 stycken personer med författarambitioner fick prova på rollen som författare. Sara Gordin och Burcu Sahin drog olika skrivarövningar och hade oss att läsa skönlitteratur för att inspirera oss. Vi blev inkastade i olika teman, som att skriva ett manifest, "den glömda dagen" och att prova på bildspråk. Vi var i väldigt blandade åldrar men vi hade alla liknande aspirationer och drömmar om skrivandet. Vi vill alla bli publicerade. 

Den här drömmen om att bli publicerad kändes ganska avlägsen före den här kursen. När jag träffade folk som sitter i samma båt som mig själv, så insåg jag att det nog är helt möjligt att få ihop en diktsamling. Tror det värsta hindret sitter i mina tankebanor - inte i själva dikterna.

Det är via Svenska Folkskolans Vänners stöd (pengar) som möjliggjort att jag fått ta del av den här gångna veckan. För det är jag tacksam. Tacksam är jag över att jag kan leva ett liv jag vill leva. Ska ta och skriva, öva och planera inför fredagens gig i Ekenäs nu denna vecka. Skriva lite på min diktsamling också. Det skrivande livet är det ultimata livet känner jag just nu. 

Kommentarer (4)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:
Men alltså! Vi har ju varit där samtidigt! :) Fast på olika grejer då. Din kurs låter jättefin!
Kugge11.06.18 kl. 22:45
Ja, jag märkte att det var en del andra finlandssvenskar där också. Hoppas du hade det roligt! :)
12.06.18 11:48
Hindret i tankebanorna kallar jag för "min drake" eller då jag känner mig mera poetisk "Den stora Draken från Urtiden".
Det är ett monster som bara har en sak i tanken: att förhindra mig från att skapa. Hur den gör det är en annan sak, om det är genom att sakligt poängtera att det jag gör EGENTLIGEN är onödigt, att ingen kommer att älska det jag gör... Eller påminna mig om att jag ännu har den och den tv-serien att se igenom eller det och det dataspelet att spela.
Nu fick jag inspis att skriva ett skilt inlägg om bara min drake och hur jag kämpar med den :D

Borde också gå en liknande skrivkurs någon gång. :) Har varit på ett par stycken som Arbis i Åbo ordnade och har bara positiva minnen därifrån.
Lille John12.06.18 kl. 13:33
Haha, skriv ett inlägg om det, låter som att du har en del att skriva om skrivandet :) Men just det där tvivlandet och tvekandet gör mig helt galen. Då skrivandet i sig självt inte är problemet utan tankebanorna är det. Fint namn du hade för din skrivarångest, kreativt! ÅLF ordnar en skrivarhelg på Nötö i Augusti, ska själv dit. Tänkte också söka in till en del skrivarskolor som är på distans. Tror det skulle passa dig också!
12.06.18 15:16
Det verkar som om du haft en jättehärlig vecka på Biskops Arnö! Är så avundsjuk ju :D :D :D
Emma 12.06.18 kl. 13:42
Joo var super! Såg att du också ska på ÅLFs skrivarhelg, ska själv också delta. Syns där! :D
12.06.18 15:18
Läste dina dikter på midsommaren i Houtskär. De var berörande. Tack för att du lämnat boken där. Ann-Helen
AHS24.06.18 kl. 22:18
Roligt att du ville läsa!
25.06.18 17:42

Rosanna, 23

Poet bosatt i Åbo, ursprungligen från Jakobstad.

Studerar litteraturvetenskap vid Åbo Akademi och skriver litteraturkritik.

Mitt neutrala tillstånd är att vara upprörd. 

@spurgupoeten på Instagram