Street harassment

24.05.2018 kl. 18:19

Har stött på en del street harassment i Åbo. Street harassment syftar oftast på sexuella trakasserier som händer på gatan. I detta fall använder jag det till både sexuella trakasserier och för allmänna trakasserier som händer åt mig på gatan. Det brukar oftast då vara folk som ropar åt mig om mitt utseende eller att folk visar fingret åt mig eller dylikt. Det här händer endast när jag har mer radikala dagar. Som när jag ser ut som en tvättbjörn av allt smink, har nitjacka eller ögonbryn som inte är av naturlig färg.

Igår ropade två äldre kvinnor och en kille i min egen ålder negativa kommentarer åt mig när de gick förbi mig på gatan. Inget nytt direkt, har hant förr. Förra sommaren i Houtskär kom en man fram till mig och gav mig tre euro "för att jag skulle kunna köpa nya byxor åt mig". Att se avvikande ut verkar vara något som folk tar personligt. Hade lite glömt att folk faktiskt gör så eftersom jag inte varit med om det här på ett tag (tror Houtskär incidenten var senaste gången). Jag blev förstås irriterad och hade en liten preach på min instastory. Bilderna från det finns här under. 

 

 

Om du är en vettig människa håller du dina kommentarer för dig själv. Låt folk se ut som de vill helt enkelt. Alla har en rätt till att få gå på gatan utan att få höra att de är "fula".

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:
Vad är det för människor som kallar en okänd människa ful på gatan??
Tänkte bara säga att lepakko syftar på lesbisk, som ett skällsord för lesbiska.
Pia24.05.18 kl. 20:23
Finns allt möjligt folk som inte tänker efter före de säger saker. Trodde att lepakko kommentaren berodde på att jag hade en svart klänning på mig som lite såg ut som en fladdermus.
24.05.18 20:43
Vad underligt! Beklagar att du hamnar gå igenom sådant... Har folk ingen respekt??
La Dolce Musica14.06.18 kl. 13:45
Tack för ditt stöd. En del människor här i Åbo har en tendens till att säga saker utan att de tänker efter när de ser någonting annorlunda...
14.06.18 18:40