Och så hände det här.

08.05.2018 kl. 21:21

Jag har tänkt liva upp den här bloggen igen. Egentligen är jag ju ingen bloggare, inte ens en riktig skribent. Jag råkar nu bara vara emotionell och ha överdrivet bra självförtroende, vilket gör att jag vågar skriva dikter. Dessutom är jag även allmänt förbannad så då blir det ju så här. 

 

"Så här" är då alltså att jag vann första pris i Arvid Mörne tävlingen. När jag fick nys om tävlingen för första gången var jag kanske 15 och hade nyss börjat skriva dikter på allvar. I år var tredje gången jag skickade in och jag kan helt ärligt säga att en av mina största drömmar har varit att någon dag få vinna det här priset. Mitt namn står på en lång lista med namn där folk är författare och jag har fått ryggdunkar av kultureliten och jag har fått hånleenden och sarkastiska gratulationer och jag har fått tårar och skratt och kanske lite avund. Men främst har jag fått bekräftelse om min titel som poet. 

 

Jag säger inte längre att "jag ska bli" poet, 

för jag är poet. 

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:
men! vad kul! grattis!
déa14.05.18 kl. 16:12
Tack!
24.05.18 18:46

Roxanna, 22

Poet bosatt i Åbo, ursprungligen från Jakobstad och bor ibland på Houtskär.

Studerar litteraturvetenskap vid Åbo Akademi och skriver litteraturkritik.

Politiskt intresserad och älskar att gå i demonstrationer. 

@spurgupoeten på Instagram