ABS-bromsar

22.12.2017 kl. 01:33

Jag fundera här nyss då jag var och slira med bilen om jag ens är värd att vara här. Liksom varför jag är värd att sitta med dyra kläder i minusgrader och slira runt med bilen i rondeller när det sitter andra i världen som bara drömmer om att få slira iväg till en annan verklighet.

Det var svartis ute på vägarna nu och därför lag jag märke till att ABS-bromsarna stampa igång. Hur vet jag ens vad ABS-bromsar är? För att när jag var 17 år gammal gick jag i bilskola. I bilskolan fick man lära sig att nyare bilar har sådana bromsar och det är ju keikkor och grejor liksom. Hur många vet vad ABS-bromsar är? Bilskolan, körkortet och andra skedet och bilen och bilförsäkring kostade många tusen euro. Nå, det är för att jag kommer från en bakgrund som har pengar. Har alla pengar? Har alla möjlighet att slira med bilar i rondeller?

Varför är jag värd att göra det här och andra inte. Det är så ofattbart orättvist och jag kan inte ge upp min solidariska tanke. Jag borde väl vara tacksam och kyss världsordningen i röven, men jag kan inte. Jag kan inte vara tacksam över att jag får bli värderad högre än andra i världen. Så sitter jag här med någo Pätkis mini-bites och ska vara tacksam.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver: